Winnaars 2017

Op dinsdag 11 oktober 2017 heeft alweer de 19e editie van het Field Sales Event plaatsgevonden. Dit is het kennis- en netwerkevenement voor buitendiensten in de supermarktbranche. Hoogtepunt van de avond was uiteraard de bekendmaking welk team zich de ‘Beste buitendienst van het jaar 2017’ mag noemen.

 

Unilever heeft beste buitendienst

ARNHEM – Unilever heeft de beste buitendienst van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse Field Sales Event.

De 1e tot en met de 6e plaats worden gevuld door Unilever Nederland en Heineken Nederland. Unilever Nederland staat bovenaan met de categorieën Zuivel, kaas en geelvetten (8,35), Kruidenierswaren (8,28), gevolgd door Heineken Nederland (8,19) en daarna komt wederom Unilever met de categorieën Non-alcoholische drank (8,17), Diepvries (8,14), en Drogmetica, schoonmaak- en onderhoudsartikelen (8,11).

Prestaties buitendienst lager dan vorig jaar

De field sales teams presteren gemiddeld iets minder goed dan in 2016. De gemiddelde score is van een 7,66 afgenomen naar een 7,61. Van de 50 gemeten field sales teams hebben maar 11 een hogere score ten opzichte van 2016. Twee fabrikanten doen dit jaar voor het eerst mee, de overige 37 hebben dus een lagere score ten opzichte van vorig jaar. KraftHeinz heeft de grootste daling met -0,63, gevolgd door Hak met -0,40 en Bake Five met -0,35.

Grolsch heeft grootste stijging

Grolsche Bierbrouwerij heeft de grootste stijging met 0,25, gevolgd door Procter & Gamble met 0,22 en Zijerveld met 0,19. Er zijn 13 fabrikanten die hoger scoren dan het gemiddelde, dat betekent dat de hoge scores verder uit elkaar liggen dan de scores onder het gemiddelde van 7,61. In de vergelijking 2016-2015 lag het gemiddelde meer in het midden van de ranglijst.

Unilever Zuivel is beste divisie

Binnen de top-10 wisselen de verschillende field sales teams van Unilever Nederland van plek. De score in de categorie Zuivel, kaas en geelvetten stijgt van een 8,17 naar een 8,35 en daarmee van de 5e naar de 1e plaats.

Onderstaand vindt u een overzicht per categorie van de winnaars van het jaar 2017:

Categorie Winnaar
Beste Field Sales Team Unilever Nederland
 
Beste Rayonmanager Richard Dommisse - Mondelez
 
Dranken, alcoholisch Heineken Nederland
 
Dranken, non-alcoholisch Unilever Nederland
 
Diepvries Unilever Nederland
 
Kruidenierswaren Unilever Nederland
 
Non-food Philip Morris Benelux
 
Service merchandiser Nedac Sorbo & Didden's Distributie  
 
Zoetwaren en snacks PepsiCo Nederland
 
Zuivel, kaas en geelvetten Unilever Nederland
 

Organisatie

Partners

Locatie

30 Oktober 2018

Locatie: n.t.b.

Partner worden?

Neem voor meer informatie contact op met onze accountmanager van Distrifood:
Michiel van Pampus
E: michielvanpampus@vakmedianet.nl
T: 088-5840696

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het Field Sales Event? Neem dan hier contact met ons op.
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.