Over het Field Sales Event

Tijdens het Field Sales Event worden de onderzoeksresultaten gepresenteerd van het Field Sales onderzoek van 2018. Het hoogtepunt van de avond is natuurlijk de bekendmaking van hét Beste Field Sales Team in de supermarktbranche. Maar er zijn meerdere winnaars tijdens deze avond: zo wordt ook bekend gemaakt wie het beste team heeft in verschillende categorieën, zoals dranken, non-food en kruidenierswaren, etc.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van klant-, medewerker- en intern klantonderzoek. De kwaliteit van het onderzoek wordt daarnaast bewaakt door de Raad van Advies. De buitendiensten zijn beoordeeld op professionele uitstraling, klantgerichtheid, kennis van zaken, aanbieden van acties, geven van de juiste informatie en het nakomen van afspraken. Het onderzoek biedt inzicht in de performance van buitendiensten in het algemeen, per categorie en per kwaliteitsaspect.

Hoe ziet het Field Sales onderzoek eruit?

Voor het onderzoek van 2018 wordt de editie van 2017 als basis gebruikt. Een vooronderzoek bepaalt welke buitendiensten deelnemen aan het onderzoek. Als het deelnemersveld bekend is, worden er 150 interviews per categorie afgenomen. De interviews voor het onderzoek vinden plaats in twee periodes, om zodoende de prestatie over een langere periode inzichtelijk te maken.

Hierdoor ontstaan er categoriewinnaars. De indeling van de categorieen is als volgt: alcoholische dranken, non-alcoholische dranken, diepvries, kruidenierswaren, drogmetica, non-food, zoetwaren en snacks, koelvers, vleeswaren, brood en banket, en servicemerchandiser.

In de derde en laatste ronde, de zogenaamde winnaarscategorie, strijden de categoriewinnaars, aangevuld met de partijen uit de top-15 ( fabrikant kan slechts éénmaal deelnemen) beste buitendiensten, om de uiteindelijke award, het Beste Field Sales Team. De winnaar wordt gekozen op basis van 100 extra interviews.

Daarnaast geldt, zoals ook in de voorafgaande jaren, dat de deelnemers aan de verkiezing minimaal vijf personen in de buitendienst hebben en dat alleen de fabrikanten die minimaal 20 beoordelingen hebben gekregen, zijn meegenomen in de resultaten.

Organisatie

Partners

Locatie

30 Oktober 2018

Locatie: n.t.b.

Partner worden?

Neem voor meer informatie contact op met onze accountmanager van Distrifood:
Michiel van Pampus
E: michielvanpampus@vakmedianet.nl
T: 088-5840696

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het Field Sales Event? Neem dan hier contact met ons op.
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.